Steinle

in Schwieberdingen

Steinle in SchwieberdingenSteinle in Schwieberdingen1Steinle in Schwieberdingen2
 
Building data
Location
Schwieberdingen
Floor area
15,600 sqm
Length/width/height
120/84/13 + 110/54/8 m
Type of building
Logistics building
Scope of supply and services
turnkey
Period of construction
March 2009 - Dec.2009
Special features

This warehouse and handling hall is the first construction project undertaken by BREMER for the globally operating logistics group DSV based in Denmark. The building essentially comprises a logistics hall and a handling hall. The handling hall adjoins an existing office building. The roof areas (approx. 15,600 m²) are all extensively greened. Approx. 120,000 m³ of earth was placed on the construction site as fill material (up to a height of 7 m).

Description of the facility

The structure of the building consists of a precast reinforced concrete skeleton with trapezoidal sheet metal roof cladding and metal cassette facades. Angled docks (loading houses) are provided for loading operations. In the halls, a full-area sprinkler system is fed from a single underground sprinkler tank. The fire alarm system also covers the whole area. Along Markgröninger Strasse, a 210 m long gabion wall was erected to a height of up to 7 m.